Antalya İl Müftülüğü tarafından il ve ilçelerde hizmet eden gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderlerine yönelik "Eğitim Semineri" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, gençlik çalışmalarına ayrı bir değer verdiklerine vurgu yaparak, "İslam’ın bütün değerlerini en doğru şekilde bilen ve özümseyen, bütün söz ve davranışlarında sadece ve sadece alemlerin Rabbinin hoşnutluğunu arayan bir nesil için gençlerimize rehberlik edecek kişiler sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

İki gün süren seminerin ilk gününde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, gençlerle etkili iletişim teknikleri ve liderlik becerileri üzerine tecrübelerini paylaşarak "Millî ve manevi değerlerini yücelten, onurlu duruşuyla geçmişten bugüne ve yarına bilgi ve birikim taşıyan, yaratılış amacını bilen, geldiği ve gideceği yerin şuurunda olan, mazluma umut, zalime korku salan, kimi zaman aşılması zor bir kale gibi dimdik hak ve hakikat için ayakta duran bir gençlik için buralardayız." dedi.

Seminerin ikinci gününde personele buluşan Dijital Yayınlar Daire Başkanı Adil Elzerey de Başkanlığın dijital alandaki çalışmalarından söz ederek dijital medyaya dair önemli bilgiler paylaştı.

Günümüzde dijital medyanın hayatın her alanında etkin bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Elzerey, dijital medya platformlarında karşılaşılması muhtemel gerçek ve sahte haberleri ayırt etme konusuna dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dijital medyanın insanlara ulaşmada vazgeçilmez bir araç olduğunu vurgulayan Elzerey, "Bizler dijital dünyayı ihmal edemeyiz. Öyle ki din hizmetlerini dijital medyaya taşıyarak İslam'ın evrensel mesajlarını duyurmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu noktada camiye gelen insana ulaşmak kolay ama gelmeyene ulaşmak daha önemlidir ve bunun yolu da dijital dünyadan geçmektedir. Dolayısıyla dijital dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeli ve başta kendimiz bilinçli bir dijital medya kullanıcısı olarak insanlara rehberlik etmeliyiz." diye konuştu.

Seminerlerde ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından, “Yurt ve GSB Gençlik Merkezlerinde Manevi Danışmanlık: Öğrenci Profili, Yurt ve GSB Gençlik Merkezi İşleyiş Modeli, Öğrencilerle İlişkiler, Sınırlar ve Sorumluluklar”, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sami Mencet tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetlerinde Etkili Sunum Teknikleri, Fırsat Eğitimleri”, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Koç tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Kapsamında Bireysel ve Grup Görüşme Teknikleri” Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından ise “Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Eğitimi Semineri personele katılım belgelerinin verilmesinin ardında sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan