Zonguldak İl Müftülüğü, uzaktan eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla ihtiyacı olan ailelere internet özelliği olan televizyon hediye etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı il, ilçe ve köylerde karantina uygulaması başlatıldı.

Karantina altına alınan yerlerden biri de Zonguldak'ın Devrek İlçesi Velibeyler Köyü oldu.

Köyde yaşayan ve 5. sınıf düzeyinde öğrenim gören bir öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uzaktan eğitimlere, imkânlarının kısıtlı olması ve karantina koşulları nedeniyle devam edemedi.

Bu durumdan haberdar olan Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi hemen harekete geçti.

Din görevlilerinin katkılarıyla, internete bağlanma özelliği olan bir televizyon ve uzaktan eğitimde ihtiyaç duyulan eğitim materyalleri temin edildi.


Din görevlilerinin her daim "merhamet eli" olmaya devam edeceğini belirten İl Müftüsü Rüstem Can, şunları kaydetti:

"‘Her zaman olduğu gibi içinde bulunduğumuz bu zor zamanda da toplumun her kesimine hizmet etmeyi şiar edinen din görevlilerimiz, Vefa Sosyal Destek gruplarında, sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, tıpkı bu yavrumuzun eğitimini uzaktan sürdürebilmesi için gerekli materyalleri temin ettiği gibi, ülke genelinde mazlumların ve mağdurların merhamet eli olmaya devam etmektedir. Bu zor süreci birlik ve beraberlik ruhuyla aşabilmeyi Rabbimden niyaz ediyorum."

İnternet destekli televizyon ve eğitim materyalleri, TDV Devrek Şubesi gönüllüleri ve din görevlileri tarafından, ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırılmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan