Kilimli ilçesinde yaşayan ve öğrenme güçlüğü nedeniyle özel eğitim destek programı alan İkbal Adıyaman, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında hafız oldu.

Hafız olmak için her gün 18 km yol gitti

Hafız olabilmek için ailesiyle birlikte her gün trenle 18 km yol giden Adıyaman, Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde örgün eğitimle birlikte sürdürdüğü hafızlığını 15 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenen Hafızlık Yarışması'nda bölge üçüncüsü olan Adıyaman, başarının önünde hiçbir engel olmadığını bir kez daha gösterdi.

Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, bölge üçüncüsü olan Adıyaman'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.

İkbal Adıyaman’ın başarısının örnek olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak ise "İkbal kardeşimizin hafızlığı bitirmesi, diğer öğrencilere büyük motivasyon sağladı. Başarmanın önünde hiçbir engelin olmadığını, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmayacağını diğer öğrencilerimize de göstermiş oldu. Çok zor şartlarda hafızlığını ikmal ederek yaşıtlarına ve kendisiyle aynı durumda olan herkese örneklik teşkil eden bu özel öğrencimizin azmini devam ettirerek, İl Müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Yarışması'nda İl birincisi ve akabinde İlimizi başarıyla temsil ederek Karadeniz Bölge üçüncüsü olması takdire şayandır. Kendisine, ailesine ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ederim." dedi.  

Editör: Mehmet Çalışkan