Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak eğitmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Zonguldak il ve ilçe müftülüklerince din görevlilerine yönelik "İzcilik Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen toplantıların açılışında konuşan İl Müftüsü Aşır Durgun, "Gençlerimize ulaşmanın yollarını temin etmek adına geliştirilen 'Gençliğe Değer' projesi başta olmak üzere bu tür programlar, projeler geleceğimizi teminat altına almaktır. Ruh ve beden sağlığı yerinde olan bireyler yarınlarımızın garantisi ve geleceğimizin teminatıdır. Geleneksel spor dallarından izcilik faaliyetlerine, kültür sanat etkinliklerinden bilimsel araştırmalara kadar her alanda gençlerimize mihmandarlık yapmak, onlara kız-erkek ayırmaksızın sorumluluklarının bilincinde olan bireyler olacak şekilde danışmanlık ve rehberlik etmemiz gerekmektedir." dedi. 

İl İzcilik Koordinatörü Nurullah Saraç ise "Din görevlilerimiz lider olacaklar, kamplarda görev alacaklar. İzciler izciliğin temelinde olan dini değerleri bizzat doğru kaynaklardan, doğru şahsiyetlerden öğrenecekler. Camiler gençlerimizle dolacak, onlarla tekrar şenlenecek. DİB-TİF her il ve ilçede ekiplerini kuracak ve kamplar düzenleyecek. Başkanlığımız gençlerimizin gelişimi, dinini, kültürünü, ahlakını ve sosyalleşmesini sağlamak amacıyla attığımız bu adımda bizleri sonuna kadar destekleyecektir. Bu protokolün vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ederim." ifadelerini kaydetti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan