Taşkömürünün bulunmasından bu yana maden ocaklarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yer aldığı şehitler anıtı önünde gerçekleşen Maden Şehitlerini Anma programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Milletvekilleri, İl Müftü Vekili Bayram Danacı ve il protokolü katıldı.
Programda Acılık Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Nizamettin Dereli Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Tilavetin ardından Müftü Vekili Bayram Danacı’nın yaptığı duadan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir konuşma yaptı.
Bakan Dönmez: “Bu coğrafya, acı tatlı hatıralara şahitlik etmiş. İçinde bulunduğumuz mekân da Zonguldak ilinde iş kazasında kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizin, şehit kardeşlerimizin anısına yapılmış bir mekan. Emeği geçenlere Allah razı olsun demek istiyorum. Rahmeti rahmana kavuşan şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. Bu coğrafya bir avuç kömür için ömrünü verenlerin coğrafyası. Geldiğimiz andan itibaren baktığımız, dokunduğumuz her taşta, kumda, ağaçta, havasında kumunda madencilik şehrini hissetmemek mümkün değil.” şeklinde konuştu. 
Programın ardından Zonguldak Maden Müzesi ziyaret edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan