Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, uzaktan eğitimler kesiztisiz sürüyor.

Zonguldak İl Müftülüğü ile ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimleri uzaktan yapılıyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, Zonguldak İl Müftülüğü, öğrencilerin hafızlık eğitiminde aksama olmaması amacıyla uzaktan eğitim başlattı.

Kur'an kurslarında hafızların dersleri ve yüzüne okumalar, telefon ya da bilgisayar üzerinden görüntülü görüşme yöntemiyle gerçekleştiriliyor.

Kur’an kursu öğreticileri tarafından hazırlanan program dahilinde öğrenciler, günün belirli saatlerinde hocalarıyla görüntülülü görüşüyor.

Uzaktan eğitimlere dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can; "Küresel salgının insanlığı tehdit ettiği ve ulusal tedbirlerin alındığı dönemde, sekteye uğrayamayacak derecede önemli olan hafızlık eğitimi, görevli hocalarımızın fedakârca çabaları sonucunda devam etmektedir. Velilerimiz de görüntülü görüşmeleri sağlayarak bu eğitimin içerisine dahil olmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı sürecin bir an önce son bularak eğitimin normal haline dönmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan