Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu başlatılmıştı.

Bu kapsamda Gökçebey Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışında bulunarak 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek oldu.

İlçe Müftüsü Osman Güneş’ten vekaletle kurban organizasyonu hakkında bilgi alan Kaymakam Koşansu, amaçlarının farkındalık oluşturmak ve vatandaşları kampanyaya teşvik etmek olduğunu belirterek, "Kurban ibadetinin anlam kazanması için kurbanlarımızı ve kardeşliğimizi paylaşmak gerekiyor. Kurban kardeşlik köprülerini kurmanın ve yaşatmanın önemli bir unsurudur. Geçen yıl yine TDV aracılığıyla yurt dışında kestirdiğim kurbanımı bu yıl yurt içinde kestirerek kardeşlerimin sofralarına misafir olmak istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı ve ulvi kampanyaya destek olmaya davet ediyorum." dedi. 

Koşansu’dan vekaletle kurbanı teslim alan İlçe Müftüsü Osman Güneş ise "Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, yaptığımız bağışları dünyanın her yerinde hiçbir fark gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak muhtaç kardeşlerimize mutluluk ve sevinç olmuş ve bizleri bu sevince ortak eden yardım eli ve kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma köprüsü olmuştur. Vatandaşlarımız tarafından bizlere emanet edilen kurbanlar, büyük hassasiyetle, dünyanın dört bir yanında İslami usullere uygun şekilde kesilerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bu yönüyle kurban ibadeti daha da bir anlam kazanmaktadır." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan