Zonguldak İl Müftülüğünce gençlere yönelik yapılan çalışmaların istişare edilmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Gençlik çalışmalarına yönelik faaliyetlerine hız veren Zonguldak Müftülüğünce, Bülent Ecevit Üniversitesi yakınlarında hizmet veren Selimiye Diyanet Gençlik Merkezi’nde İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, vaizler, din hizmetleri uzmanları, manevi danışmanlar, bölge cami görevlileri ve Kur’an kursu Öğreticilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda gençlere yönelik hizmetler, faaliyetler ve projeler masaya yatırıldı.

İl Müftü Yardımcısı Albayrak, sorumluluk ve yüklerinin çok büyük olduğunu dile getirerek, “Milletimizin geleceğini inşa edecek olan gençlerin bilgi, ahlak, estetik, ruh güzelliği, merhamet, adalet ve milli-manevi değerlerle yetişmelerine katkı sağlamak için yapılan çalışmalar önemlidir.” dedi.

Açılışı yapılan Selimiye Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Albayrak, “eksiklerin yerinde tespit edilip, gençlik merkezinin bir cazibe ve çekim merkezi haline gelmesi, gençlerin rahatlıkla ders çalışıp araştırma yapabilmeleri, bir yandan çaylarını içerken diğer taraftan kitaplarını okuyup ücretsiz internetten faydalanabilecekleri bir ortam oluşturduklarını” kaydetti.

Bülent Ecevit Üniversitesi ve KYK yurtlarında gençlere yönelik faaliyetlerini sürdüren Zonguldak İl Müftülüğü, üniversite öğrencileri ve Selimiye Diyanet Gençlik Merkezi liderleri ile birlikte Üniversite yerleşkesine stant açtı.

Stantta, Diyanet İşleri Başkanlığının gençlere sunduğu hizmetler öğrencilere tanıtıldı.

Üniversite öğrencilerine ikramların yapıldığı ve kitap hediye edildiği standı ziyaret eden İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, amaçlarının tüm öğrencileri kapsayacak şekilde onlara hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Müftülük heyeti, gençlere yönelik çalışmalarda iş birliği sağlamak amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Dr. Salih Aybey’i ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan