Zonguldak İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik “Şifa Ayı Ramazan” konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.

Konferans kapsamında din görevlilerine hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ki Ramazan ayı temasının “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlendiğini hatırlattı.

- Bu yıl zor bir Ramazan olacak

Salgın nedeniyle mahzun bir Ramazan yaşanacağını dile getiren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, “Bu yıl zor bir Ramazan olacak. Zira yatsı namazını camide cemaatle kılıp, teravihi evde kılmak çok zor gelecek. Ama inşallah toplum olarak bu zorluğu aşacağız.” dedi.

- Necip milletimiz dindardır ve hizmete değerdir

İşliyen, “Necip milletimiz dindardır ve hizmete değerdir. Yaşlılarımız kıymetlilerimizdir. Ramazan ayı, insanlara ulaşmak için müstesna bir fırsat sunmaktadır bizlere. Dolayısıyla cami ve çevresinden haberdar olmalıyız. Zira rehavet bizleri bekleyen en büyük tehlikedir.” diye konuştu.

- Pek çok hastalığımızın şifası Ramazan'da gizlidir

Amellerde ihlasın önemine dikkati çeken Dr. İşliyen, “İhlas, yaptığımız amellerde mahlukatın rızasını gözetmektir. Ve kaybetmememiz gereken Allah’ın rızası ve sevgisidir. Şifa Ayı Ramazan ise bizleri takvaya yani muttaki olmaya götürmekte, ibadetlerimiz bizleri arındırmaktadır. Pek çok hastalığımızın şifası ise Ramazan'da gizlidir. Ramazan maddi şifadır. Beden dengesi düzelmekte; kolestrol, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar düzelme eğilimine girmektedir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Unutmamalıyız ki Ramazan, öğün vakitlerinin değiştirildiği ay değildir. Ramazan, yemediklerimizi yediğimiz ay değildir. Ancak Ramazan, her birimizin gayretimizi artırdığı müstesna zaman dilimidir. Bu vesileyle Ramazan ayının tüm dünyaya hayırlar getirmesini, insanlığın şifa bulmasına vesile olmasını Yüce Rabbim'den niyaz ederim.”

Zonguldak İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren bin 700 din görevlisinin katıldığı program, İl Müftüsü Aşır Durgun’un teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan