Devrek İlçe Müftülüğü, Merkez Kız Kur'an Kursu ve Gürbüzler Köyü Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık Merasimi" düzenledi.

Devrek Merkez Kız Kur'an Kursu

Devrek Merkez Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler, Hafızlık Merasimi'nde buluştu.

Merasime İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli'nin açış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Nurdan Albayrak, "Hafızlık, Kur'an'ı kendisine sırdaş ve yoldaş etmek, yetinmeyip gece gündüz çalışarak, göz nuru dökerek gayret etmektir. Ezberini tamamlayarak hafızlığını ikmal etmiş ve bugün burada belgelerini alan hafızlarımızı, ailelerini ve emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Program, hafızlara hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Gürbüzler Köyü Erkek Kur'an Kursu

Devrek'te hafızlar için merasim düzenlenen bir diğer adres, Gürbüzler Köyü Erkek Kur'an Kursu oldu.

Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen Hafızlık Merasimi'ne, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl Müftüsü Aşır Durgun, Kurra Hafız Ramazan Pakdil ve ilçe müftüleri ile hafız öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada davatlilere hitap eden Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, "Hz. Peygamber'e (s.a.s.) ilk vahiy ile başlayan hafızlık müessesesi, kadim bir geleneğimizdir. İslam medeniyeti tarihinde hiçbir zaman kesintiye uğramaksızın günümüze kadar devam etmiş ve ahirete kadar da inşallah devam edecektir." diye konuştu.

Yılmaz, "Hafızlarımız göz aydınlığı, ülkemizin istikbali, ülkemizin geleceğidir. Böyle meclisleri ve güzel yetişmiş gençlerimizi gördüğümüz zaman, yarınlarımıza daha emin bir şekilde bakabiliyoruz. Yarınlarımızla ilgili olarak daha emin bir şekilde düşünebiliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hasan İzmirli ise İslam'ın hafızlığa ve hafızlara verdiği değere işaret ederek, "Kur'an-ı Kerim'in tümünü ezberleyerek O'nun zihinlerde ve sadırlarda muhafazası olan hafızlık, Hz. Peygamber (s.a.s.) ile başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Kıymeti büyük bir ameldir." dedi.

Konuşmaların ardından Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan