Zonguldak İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce çevirimiçi düzenlenen Gençliğe Değer Projesi Personel Eğitim Semineri'ne İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli, vaizler, din hizmetleri uzmanları, manevi danışmanlar, İl-ilçe gençlik koordinatörleri, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan toplam bin 495 personel katıldı.

İl Müftüsü Aşır Durgun’un açış konuşması ile başlayan seminerin ilk gününde, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Fatih Tunç, “Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Gençlik Koordinatörlüğü Sisteminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu sunum yaptı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, “Gençlerle Etkili İletişim ve Gençlere Ulaşma Stratejileri” konusunda bilgi verdi. Dekan Kara, “Hiçbir gencimizi dışarıda bırakmadan, en etkin yöntemlerle onlara ulaşmanın yollarını aramalıyız.” dedi.

ZBEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emre Yılmaz, “Ergenlik Psikolojisi ve Yaklaşımlar”,  Zonguldak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Psikoloğu Ezgi Ayben Güzel ise “Dezavantajlı Gençlere Yönelik İletişim ve Problem Çözme Yöntemleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi. 

Seminerin ikinci gününde ZBEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akın “Gençlik Dönemi Dini Krizler ve Din Eğitimi”, Diyanet İşleri Uzmanı Ali Böcü “Gençlere Yönelik Din İstismarın Karşı Farkındalık Eğitimi”, Devrek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş “Liderlik ve Takım Çalışması”, Diyanet İşleri Başkanlığı Haber Editörü Cüneyt Çiğdemli ise “Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı” konularında sunum yaptı.

Seminer, gençlik koordinatörlerinin yapılacak faaliyetlere dair sunumu ve İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin’in değerlendirme konuşmasıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan