Zonguldak İl Müftülüğünce “Çanakkale Şehitlerini Anma” konulu bir konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Karan konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Rüstem Can yaptı.

Müftü Can, "Çanakkale ruhunun ne demek olduğu, gençlere ve çocuklara öğretilmelidir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Seyfullah Kara ise Çanakkale Savaşı’nın manevi yönüne işaret ederek "bu savaşın 1. Dünya Savaşı cepheleri içinde önemli bir rolü olduğunu" belirtti. 

Burada kazanılan zaferin Milli Mücadele’ye özgüven aşıladığını dile getiren Prof. Dr. Kara, bu ruh ile Milli Mücadele’nin de başarıyla sonuçlandığını vurguladı.

Kara, dönemin gazetelerinden ve savaşa katılan komutanların hatıratından bilgiler paylaşarak sürdürdü konferansını.

"İslam ve Türk İslam tarihinde üç defa Bedir Savaşı’nın yaşandığını" dile getiren Seyfullah Kara, bunlardan birincisinin Hz. Peygamberin (s.a.s.) müşriklere karşı kazandığı zafer, ikincisinin Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın Bizans’a karşı kazandığı ve Anadolu’nun Türklere yeni yurt olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi; üçüncüsünün ise Çanakkale’de sergilenen Milli Mücadele ruhu ile kazanılan Çanakkale Zaferi olduğunu söyledi.

"Bu zaferleri kazandıran ruhun milletimizde var olduğu sürece Anadolu topraklarının hiçbir güç tarafından işgal edilemeyeceğini" söyleyen Prof. Dr. Seyfullah Kara’ya,  Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can tarafından konferansın ardından günün anısına hediye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan