Alaplı ilçesine bağlı Çay Köyü Camii’nin inşası için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, "Yeryüzünde Allah’a en sevimli yerler mescitlerdir. Yeryüzünde insanoğlunun ilk bina ettiği ev mescittir. Temelini atacağımız camimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

- Camilerimiz, istikbalimizin ve bağımsızlığımızın sembolüdür

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz ise "Köylerimiz için camilerimiz sadece bir ibadethane değil adeta köylerin kalbidir. İnsanlar orada bir araya gelir, orada dertleşir, orada bayramlaşır. Hamdolsun Anadolu insanı cami inşaatlarında hayırsever ve cömert davranmıştır. Bu birliktelikle biz camiler inşa ettik ve bu eserler medeniyetimizin simgesi oldu. Camilerimiz, istikbalimizin ve bağımsızlığımızın sembolüdür. İnşallah temelini attığımız bu camimizde de bir araya geleceğiz." diye konuştu.

Camilerin maddi imarı olduğu gibi manevi imarının da olduğuna vurgu yapan Alaplı İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, "Camilerin maddi imarı olduğu gibi manevi imarı vardır ki o çok daha önemlidir. Manevi imar; camilerimizi cemaatle doldurmak, eğitim yuvasına dönüştürmek, ruhlarımızı diriltecek mekanlar haline getirmektir. Mübarek üç aylarda temelini attığımız camimizi tamamlamayı nasip eylemesi Rabbimizden niyazımızdır. Çay Köyü'nün manevi kalkınmasına vesile kılmasını dilerim." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Çay Köyü Camii’nin temeline ilk harç döküldü.

400 metre kare arazi üzerine 750 kişi kapasitesiyle inşa edilecek camide sosyal tesis, kütüphane ve yemekhane gibi alanların da bulunacağı belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan