Diyanet İşleri Başkanlığınca sunulan din hizmetinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması ve engelli bireylerin caminin manevi iklimi ile buluşturulması amacıyla Zonguldak İl Müftülüğünce düzenlenen programda, engelli bireyler bir araya geldi.

Sultan Alparslan Camii'nde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Tahir Erçin, "İnsan yeryüzünde Allah'ın yarattığı en mükerrem ve üstün varlık olarak her türlü saygı ve ihtirama layıktır. Yaratılışındaki farklılıklarla gerek doğuştan gerekse de sonradan meydana gelen fiziksel engeller, ona olan bakış açımızı değiştirmez.  Allah Teâlâ Kur’an’da bu farklıların imtihan vesilesi olduğunu belirterek bizleri uyarmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.); 'Allah insanların dış görünüşlerine değil kalplerine ve amellerine bakar.' buyurmak suretiyle bu konuya dikkat çekmektedir." dedi.

Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ise etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek engelli vatandaşların camiye ulaşımını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar için İl Müftülüğüne ve din görevlilerine teşekkür etti.

Program sonunda Maden Müzesi ziyaret edilerek maden şehitleri için dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan