Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Zonguldak İl Müftülüğünce düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

“Peygamberimiz ve Gençlik” temasıyla düzenlenen konferansa Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve Zonguldak halkı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Rüstem Can yaptı.

Müftü Can: “Gençlik geleceğimizdir. Geleceğimizin sağlam temeller üzerinde şekillenebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bize düşen görevin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.” dedi.

Allah’ın Müminler için ikramda bulunduğu bir gece

Program kapsamında “Peygamberimiz ve Gençlik” temalı bir konferans veren Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak şunları kaydetti:

“Rebiyülevvel ayının 12. gecesi Mevlid-i Nebi yani âlemlere rahmet olarak gönderilen, gönüllerimizin ilacı, başımızın tacı, Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimiz’in dünyayı teşrif ettiği, Allah’ın müminler için ikramda bulunduğu bir gecedir.

Gençlerimizi Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) sünnetiyle buluşturmak

Yirmi beş milyon gencimiz var, devasa bir güç, dinamik bir nüfus, büyük bir avantaj. Bu avantajı hayata geçirmek; bunu nizamlı, intizamlı bir şekilde, bu aksiyonu, bu heyecanı bu birikimi Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) sünnetiyle buluşturmak demek, bu devletin muazzam bir hedefe ulaşması demektir.”

Öte yandan il müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında lise ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Program, Zonguldak İl Müftülüğü İlahi Grubu’nun tasavvuf dinletisi ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan