Devrek Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Devrek Şubesi iş birliğinde, kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla, Devrek Cumhuriyet Meydanı'nda "Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Standı” açıldı.

Standın açılışında konuşan Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın rehberliğinde Türkiye Diyanet Vakfı, 1993’den bu yana vatandaşların keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine, özellikle açlığın yoğun yaşandığı Afrika coğrafyasına, Balkanlar’a, Türk Cumhuriyetleri’ne, milletimizin bir emaneti olarak, ibadet bilinciyle ulaştırmaktadır.” dedi.

Müftü İzmirli şöyle devam etti:

“Devrek ilçemizde ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganı ile bu standın açılışını gerçekleştiriyoruz. Devrek halkımız, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu yardım kampanyalarına çok güçlü bir şekilde destek vermektedir, yakın ilgi göstermektedir. Filistin, Yemen, Suriye-Halep için yapılan yardımlarda çok büyük destek olmuşlardır. Bu vesileyle kurumum adına Devrek halkına teşekkür ediyorum. Biz millet olarak vakıf müesseselerine, vakıf kültürüne çok değer verdik, çok büyük vakıflar kurduk. Dolayısıyla yeryüzünde, dinine, ırkına, coğrafyasına bakmadan; mazlumlara, muhtaçlara, yoksullara, açlık çekenlere aynî ve nakdî yardımlarınızı ulaştırdık. Bu yardım kampanyalarından birisi de ‘Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’dur. Kur'an-ı Kerim'de; ‘Sevdiğiniz şeylerden Allah için bağışlamadıkça, vermedikçe, infakta bulunmadıkça gerçek iyiliğe ulaşamazsınız.’ buyurulmaktadır. Biz Müminler olarak gerçek iyiliğe ulaşmayı arzuluyoruz. Ayrıca Sevgili Peygamberimiz (s.a.s); ‘Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir.’ buyurmaktadır. Zaten Türkiye Diyanet Vakfımız iyilik hareketidir, iyiliğin hâkim olması için çalışmaktadır. Milletimizin emaneti, emin ellerle mazlumlara, muhtaçlara ulaştırılmaktadır.”

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can ise şunları kaydetti:

“Rabbimize hamd olsun. Mevla’m ecdadımız gibi, Osmanlılar gibi dünyanın dört bir tarafına elimizi ulaştırarak kardeşliğimizi pekiştiriyor. Yüce Mevla’mız Maide Suresi’nin ikinci ayetinde; ‘İyilik ve takva hususunda yardımlaşın.’ buyuruyor. Bizler bu noktada bunun idrakinde olarak Arakan'da, Yemen'de, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Gazze'de vs. birçok yerde ve şu anda 149 ülkenin 430'un üzerindeki bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimizin nezaretinde, ihtiyaç sahiplerine kardeşlerimizin emanetlerini ulaştırıyoruz. Onlara kardeş olduğumuzu, yanlarında olduğumuzu, aynı bir zamanlar Kurtuluş Savaşı'nda bizi düşündükleri gibi şuanda bizlerin de onları düşündüğünü gösteriyoruz ve böylece Yüce Mevla’mızın bizden istemiş olduğu kardeşliği layıkıyla ifa etmeye çalışıyoruz.”

Konuşmaların ardından "Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Standı” açıldı.

Açılışın ardından ilk bağışı İlçe Müftüsü Hasan İzmirli yaptı.

Birçok din görevlisi de Türkiye Diyanet Vakfına kurban bağışına bulundu.

Standın açılışı için düzenlenen törene Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Gökçebey İlçe Müftüsü Osman Güneş, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan