Zonguldak Müftülüğünce organize edilen turnuvaya, cami ve Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim eğitimi alan 9-14 yaş aralığındaki 160 çocuk katıldı.

15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen “15 Temmuz Şehitleri Futbol Turnuvası”, Zonguldak İl Müftülüğü ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi iş birliğinde 16 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Turnuvada, 15 Temmuz şehitlerini anmanın yanı sıra, Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencilere sporu sevdirmek, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak amaçlandı.

Formalara 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yazıldı

Farklı cami ve kurslarda aldıkları Kur’an-ı Kerim eğitiminin ardından yapılan turnuvada kıyasıya mücadele eden çocuklar, 15 Temmuz milli birlik ve dayanışma ruhunu sahaya taşıdı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşların isimlerini el yazısıyla formalarının arkasına yazan çocuklar, maç boyunca izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Kur’an kursu öğrencilerinin sahada mücadele ettiği futbol turnuvasına veliler de büyük ilgi gösterdi. Özellikle babalar, tel örgülerin ardından verdikleri taktiklerle, çocuklarının futbol ve gol heyecanına ortak oldu.

İlk gün oynanan eleme müsabakalarının ardından 8 takım çeyrek finale yükseldi.

Turnuvada çeyrek finaller 23 Temmuz, yarı finaller 25 Temmuz, final ise 30 Temmuz’da oynanacak.

Turnuva sonunda ilk 3 takıma kupa verilecek.

Ayrıca turnuva komitesi, en centilmen takım ile gol kralını da özel ödül ile ödüllendirecek.

Editör: Mehmet Çalışkan