Üsküp Din Hizmetleri Müşavirliği, Muharrem ayı dolayısıyla Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği koordinesinde Din Hizmetleri Müşavirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Üsküp Muratpaşa Camii'nde düzenlenen aşure ikramına Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan ile Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Din Hizmetleri Müşaviri Alkan, geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında düzenledikleri aşure ikramını bu yıl da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Aşurenin önemli bir gelenek olduğunu kaydeden Alkan, "Farklı ürünlerin farklı kazanda kaynayıp birleşip güzel bir tat oluşturduğu gibi burada özellikle Balkanlar'da farklı milletlerin farklı kültürlerin, farklı etnik yapıların aynı kazanda, aynı potada kaynayıp birbirlerinden güzel bir tat almalarını ümit ederek birliğe, beraberliğe vesile olmasını arzu ederek ve dua ederek böyle bir organizasyon gerçekleştirmiş olduk." ifadelerini kullandı.

Aşure ikramında emeği geçenlere teşekkür eden Alkan, "Aşure geleneğini Balkanlar'da, Balkanlar'ın göbeği Üsküp'te yaşatmanın, buradaki soydaşlarımızla dindaşlarımızla bu güzel günü böyle ağız tadıyla idrak etmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan