Kuzey Makedonya İştip Müftülük Bölgesi Radoviş Kasabası Radoviş Topolnitsa Köyü Camii’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen temel atma törenine Türkiye Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Murat Alkan, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, İştip Müftüsü Naser Recebi, Müftülük personeli, emekli müftüler, Hamidiye Medresesi öğretmenleri, din görevlileri, Mütevelli Heyet üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Firuz Mustafa, daha önce var olan caminin eski ve kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle yeni bir cami yapma kararı aldıklarını söyledi.

Aynı zamanda köyde öğretmenlik yapan Mustafa, "Osmanlı mimarisi tarzında kubbeli bir cami yapmak için proje çizdirdik. Hayırseverlerin katkılarını almaya devam ediyoruz." dedi. 

Mustafa, Doğu Makedonya bölgesinde birçok kalıcı hizmet sunan Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğinin kendilerine büyük oranda destek olacağını, Radoviş Belediyesinin de cami için destek sözü verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Radoviş Topolnitsa Köyü Camii’nin temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan