Tokyo Camii’nde hafızlık eğitimine başlayan ve Kur'an-ı Kerim'i baştan sona ezberleyerek hafız olan İbrahim Şerif Cemaleddin Muhammed Rıfat için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Cuma namazı öncesi düzenlenen programda konuşan Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar, 1938 yılında açılan Tokyo Camii’nin 2000 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak hizmet verdiğini belirterek ilk hafızı mezun etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi.

Hafız İbrahim ile aralarında özel bir bağ oluştuğunu kaydeden İmam Hatip Çınar, kendi isminin ünlü kari Mısırlı Kurra Hafız Şeyh Muhammed Rıfat’a nispeten dedesi ve babası tarafından verildiğini, yine Seyh Muhammed Rıfat’ın birkaç nesil sonraki torunu olan İbrahim Şerif Cemaleddin Muhammed Rıfat’ın Tokyo’da ve kendisinde tamamlamasının güzel bir tevafuk olduğunu aktardı.

Çınar, ayrıca İbrahim’in diğer 3 kardeşinin de Tokyo Camii'nde hafızlık eğitimini sürdürdüğünü kaydetti.

Tokyo Camii'nin ilk hafızı olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Hafız İbrahim Şerif Cemaleddin ise Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiğini belirterek şartların tutması halinde Diyanet işleri Başkanlığının Türkiye’de düzenlediği Hafızlık Tespit Sınavı'na katılıp Başkanlığın Japonya’daki "ilk belgeli hafızı" olmak istediğini dile getirdi.

Program, Hafız İbrahim’in cemaatin huzurunda son dersini dinletmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Program sonunda İbrahim’e Tokyo Camii tarafından düzenlenen "Hafızlık İcazetnamesi" takdim edildi.

Tokyo Camii’nde devam eden eğitim faaliyetlerini Diyanet Haber'e değerlendiren Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar, şu bilgileri yaplaştı:

"Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi'nde birçok alanda eğitim faaliyetli gerçekleştiriyoruz. Hafızlık sınıfımızda yedi öğrencimiz hafızlık eğitimine devam ediyor. Türk, Özbek, Uygur, Mısır, Filistin, Fransız, Amerikan, Pakistan, Japon ve Endonezyalı erkek arkadaşlarımızdan oluşan gurubumuzla haftada iki akşam Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri yapıyoruz. Kadın din görevlilerimiz tarafından yetişkin kadınlara yönelik Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri ile 4-6 yaş, ilkokul çocukları ve mühtedilere yönelik dersler düzenleniyor. Yine hat dersleri, Arapça pratik konuşma dersleri yapılıyor. Her ay düzenli olarak Japonya’daki akademisyenlerin katılımıyla seminer ve konferanslar düzenliyoruz. Eğitim alanında Türkiye’yi ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı en güzel şekilde temsil etme gayreti içerisindeyiz."

Editör: Mehmet Çalışkan