Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlilerinin bulunduğu Tokyo Camii'nde "Temel Dini Bilgiler" dersleri veriliyor.

Din Görevlisi Selma Çınar, "Mühtediler Sınıfı" bünyesinde İslam dinini araştıran veya Tokyo Camii'nde Müslüman olan kadınlara yönelik dersler veriyor.

Çınar tarafından verilen dersler, Mine Candaş tarafından Japonca tercüme ile katılımcılara aktarılıyor.

Devam eden derslere yönelik Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Selma Çınar, "Koronavirüs salgını nedeniyle derslerimize çevrim içi katılan kadınlarla tanışma imkanımız olmamıştı. Japonya'da Covid-19 vaka sayılarının da azalmasını fırsat bilerek bir yıldır derslerimize devam eden kadınlara mezuniyet belgelerini takdim etmek, yeni dönem için derslerimize kayıt yaptıran hanımlarla da tanışmak istedik." dedi. 

"Temel Aile Bilinci Seminerleri" gerçekleştireceklerini de belirten Çınar, "Önümüzdeki dönem Temel Dini Bilgiler derslerinin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan, ailenin korunmasını ve güçlendirilmesini hedefleyen 'Temel Aile Bilinci Seminerleri'ni de Japon mühtedi hanımlara aktaracağız. Şu anda Temel Aile Bilinci Seminerleri'nin Japoncaya çeviri çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Program belge takdimi ve Tokyo Camii ziyareti ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan