Türkiye’nin Montevideo Büyükelçisi Hüseyin Müftüoğlu koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı iş birliğinde “Erenler Sofrası” projesi kapsamında yardım ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı ulaştırıldı.

Uruguay’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları yardımı ile ihtiyaç sahipleri için yardım paketleri hazırlandı.

Yardım paketlerinin dağıtımı için tören düzenlendi.

Törene Montevideo’daki Filistin Büyükelçisi Nadya Rasheed de katıldı.

İki büyükelçi yaptıkları konuşmalarda, dünya üzerindeki tüm Müslümanların barış ve huzur içinde idrak ettikleri Ramazan ayının sona erdiği günlerde Kudüs ve Filistin’de yaşananların herkesi dehşet ve üzüntüye düşürdüğünü belirtti. 

Filistin halkının maruz kaldığı şiddeti kınayan büyükelçiler, Uruguay halkını Filistin halkıyla birlik ve dayanışma içerisinde olmaya davet etti. 

Büyükelçi Müftüoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk Hükümeti’nin ve tüm kuruluşların Filistin halkının haklı mücadelesinin ve vazgeçilmez haklarının uluslararası alanda etkin şekilde sürdürülmesi ve korunması noktasında diplomatik temas ve çabalarını yoğun şekilde sürdürüldüğünün altını çizerek, Türkiye’nin her zaman Filistin halkının yanında olacağını kaydetti.

Filistin Büyükelçisi Rasheed ise “11 Mayıs Uluslararası Kefiye Günü”ne vurgu yaparak, Filistin halkının en önemli sembollerinden olan kefiyeye ait özel günün aynı zamanda Uruguay halkıyla Filistin halkı arasında bir dayanışma günü olmasını dilediğini belirterek, her zaman Filistin’in yanında olan Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan