Suriye’de 2011 yılından beri devam eden iç savaş nedeniyle Almanya’ya göç eden Halepli Radwan Jawad, Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere destek olmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyasına bağışta bulundu.

Suriye’de yaşanan savaş dolayısıyla Almanya’nın Balve kentine göç eden Suriyeli Radwan Jawad, 24 Ocak Cuma günü yaşanan ve merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8’lik depremin ardından, depremde vefat edenler için taziyelerini iletmek ve depremzedelere destek olmak amacıyla DİTİB Balve Mimar Sinan Camii’ni ziyaret etti.

“Vefa borcumuz var”

Suriye’de savaşın gölgesinde Türkiye’nin desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini ve bugün de bir vefa borcu olarak Türkiye’ye destek olmak istediklerini belirten Jawad, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Depremin ardından Türkiye’deki kardeşlerimiz için dualar ettik, onların yaşadığı acıyı ve sıkıntıları derinden hissettik. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kalanlara da selametlere çıkması için dua ediyoruz. Türkiye’nin bizlere zor zamanlarımızda yapmış olduğu yardımlara Suriye’deki savaşın ilk gününden bu yana şahitlik ettik, hala Azez’de bulunan akrabalarımızla konuşurken yapılan yardımlara şahitlik etmeye devam ediyoruz. Şimdi de Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin acısını birlikte yaşıyor, oraya elimizden geldiğince bir vefa borcu olarak destek olmak istiyoruz, deprem oldu, bir sürü insan evsiz kaldı, bugüne kadar hep sizler bizlere sahip çıktınız, şimdi yardım yapma sırası bizde, bizler kardeşiz ve bu her zaman böyle devam edecektir.”

Halepli Radwan Jawad, akrabaları ve arkadaşlarıyla aralarında topladıkları parayı Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştırmak üzere DİTİB Balve Dernek Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü Özkan Güler’e teslim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan