Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Sırbistan’daki ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan yardımı ulaştırıldı.

“2022 yılı Ramazan Gıda Paketi Dağıtımı” kapsamında hazırlanan 1500 adet gıda paketi, Türkiye Belgrad Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşavirliği koordinesinde Sırbistan genelinde 10 şehir ve 13 farklı noktada dağıtıldı. 

Yardım dağıtım faaliyetine Türkiye Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve eşi Canan Parmaksızoğlu Aksoy da katıldı.

Yardım faaliyetine dair açıklamalarda bulunan Belgrad Sosyal İşler Müşaviri Av. Ertuğrul Coşkun, “Beklenen Sensin; Kardeşlerini Unutma’ sloganıyla ‘Mümin Mümine Candır’ şiarıyla dünyanın tüm garip coğrafyalarına ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışan TDV ve DİTİB, milletimizin emanetini yerine ulaştırma bilinciyle hareket etmekte. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında TDV ve DİTİB yardım organizasyonları kapsamında Sırbistan’ın başta Belgrad ve Yeni Pazar olmak üzere Bor, Niş, Preşova, Priboy, Sjenitsa, Tutin, Mali Zvornik ve Novi Sad şehirlerinde bulunan ihtiyaç sahiplerine necip milletimizin emanetlerini ulaştırdık.” dedi.

Türkiye’den gelerek Sırbistan’ın çeşitli bölgelerinde görev yapan 20 din görevlisi ve DİTİB yetkililerinin organizasyonda görev aldığını belirten Coşkun, “Rahmet ayı Ramazan’da gönül coğrafyamızı unutmayan kardeşlerimizin emanetleri soydaş ve dindaşlarımıza selamlarla ulaştırıldı, dualarla ve gülen yüzlerle karşılandı. Allah, bağış yapan tüm yardımseverlerin hayırlarını kabul etsin. Yeryüzünde iyiliği hâkim kılmaya çalışan ve bunun için mazlumların yaralarını sarmaya koşanları her daim var eylesin.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan