Sidney Din Hizmetleri Ataşeliği, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Ataşelik, öncelikle Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Peygamberimiz ve Çocuk” temasına uygun olarak Sidney Maarif Okulu’nda öğrenim gören öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından 220 adet “Learning About My Prophet” ve “Learning About My Book” isimli kitapları hediye etti.

Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Aksoy ve Auburn Gelibolu Camii Din Görevlisi Enes Özkan,  kitapları hediye ederken Avustralya Maarif Vakfı Sorumlusu Necmi Uzun ve Okul Müdürü Zeynep Yaseen de kendilerine eşlik etti.

Mevlid-i Nebi Haftası’na dair öğrencilere bilgi veren Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Aksoy, “Geleceğimizin teminatı yavrularımızın, Hz. Peygamber’i, O’nun mesajını ve sahih dini bilgiyi güvenilir kaynaklardan öğrenmeleri çok önemli” dedi.

Auburn Gelibolu Camii’ndedüzenlenen Mevlid-i Şerif Programı’na cami cemaatinin yanı sıra çok sayıda çocuk katıldı.

Sidney Din Hizmetleri Ataşeliğince düzenlenen “Mevlid-i Nebi Haftası Özel Programı” ise Başkonsolos Ali Sevim’in selamlama konuşması ile başladı.

Başkonsolos Sevim, “Hiçbir baba evladına güzel ahlaktan daha değerli bir miras bırakmamıştır” hadis-i şerifini hatırlatarak, çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Programda din görevlilerince Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, ilahi, kaside ve salavat-ı şerifeler okundu.

Kur’an-ı Kerim’den örneklerle çocuk ve çocuk haklarına dikkati çeken Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Aksoy, dünyadaki sokak çocuklarının, çocuk ölümlerinin, çocuk yaşta cinsel ve fiziki şiddete maruz kalan çocuk sayılarının çok yüksek olduğuna, cahiliye dönemi zihniyetinin her devirde ve çağda şekil değiştirmek suretiyle varlığını sürdürebildiğine işaret etti.

İnsanlığın İslam’ın evrensel değerlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna işaret eden Aksoy, son zamanlarda yükselişte olan İslamofobia ve anti-İslam hareketlerin vicdanları yaraladığına, İslam dünyasının akl-ı selim ile birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğine dikkat çekti.  

Mevlid-i Nebi Haftası programları, Avustralya Diyanet Vakfı ve camilerin sosyal medya hesaplarından da takipçileriyle paylaşıldı.

Sidney Auburn Gelibolu Camii’ne yapılan saldırı

Öte yandan 25 Ekim’de Sidney’de bulunan Auburn Gelibolu Camii’ne yapılan saldırıdan sonra Avustralya içinden ve dışından destek mesajları yağdı.

Siyasilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş, telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sidney’de faaliyet gösteren Müslüman kuruluşlarının temsilcileri, heyetler halinde Auburn Gelibolu Camii’ni ziyaret ederek desteklerini ilettiler.

Toplumun bütün kesimlerinden iletilen destek mesajlarında, İslam dinini birleştirici ve bütünleştirici gücüne vurgu yapıldı.

Sidney Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Aksoy, camiyi ziyarete gelenlere yaptığı hitabında, bütün ibadethanelerin kutsallığı olduğunu, özellikle İslamofobia ve İslam karşıtlığının son günlerde tekrar yükselişe geçmesi nedeniyle dünya Müslümanlarının daha dikkatli olmaları gerektiği ve Kabe’nin birer şubesi olan cami ve mescitlerin daha çok korunmaya ihtiyacı olduğunu belirterek desteğini ileten herkese teşekkür etti.

Gelibolu Camii Dernek Başkanı Dr. Abdurrahman Asaroğlu ise camiye geçmiş olsun ziyaretine gelen heyetlere camiye yönelik saldırı üzerine güvenlik güçlerince başlatılan soruşturma hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan