Umre ibadetini ifa etmek üzere Mekke’de bulunan 3 bine yakın Türk umrecinin katılımıyla Dar-ül Hadi Otel’de gerçekleştirilen program, 2018 Yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi ve 2019 Yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması dünya ikincisi Enes Kaput’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan Mekke Umre Ekip Başkanı Mustafa Asiltürk, “Hz. Peygamberin (s.a.s) doğduğu günde, dünyayı teşrif ettikleri kutsal belde Mekke-i Mükerreme’de bulunmak çok büyük bir bahtiyarlıktır. Bu fırsatı bizlere lütfeden Rabbimize hamd ediyoruz.” dedi.

Cidde Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Yunus Acar da selamlama konuşması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın umreci vatandaşların Mevlid Kandili’ni tebrik eden mesajı okunduktan sonra, Mekke Fetva ve İrşat Ekibi Üyesi Dr. Necati Öztürk, Mevlid-i Nebi’nin Müslümanlar için ifade ettiği anlamı, Peygamber Efendimizin hayatından örneklerle anlattı.

Sonrasında ise Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu’nda görev alan din görevlilerinden oluşan Tasavvuf Musiki Korosu Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu, ilahiler seslendirip Mevlid-i Şerif okudu.

Program, Mekke Fetva ve İrşat Ekibi Üyesi Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Faruk Turhan’ın yaptığı duanın ardından yapılan helva ikramıyla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan