Londra Din Hizmetleri Müşavirliği, Birleşik Krallık’ta görev yapan personele yönelik bir dizi video konferans düzenleyecek.

Birleşik Krallık’ta görev yapan personelin hizmetlerinde daha verimli olmalarını temin etmek, bulundukları ülkenin tarihi, dini ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı sağlamak amacıyla Londra Din Hizmetleri Müşavirliği koordinesinde dijital ortamda düzenlenecek programlara, Türkiye’den alanında uzman akademisyen ve araştırmacılar konuşmacı olarak katılacak.

Bu kapsamda düzenlenen ilk programda, Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Karaca, “Osmanlı Dönemi Türk-İngiliz İlişkileri” başlıklı sunum yaptı.

“Tarihçi gözüyle Diyanet mensuplarımızı hep özel misyonlu insanlar olarak gördüm. Bu nedenle sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullanan Karaca, iki ülke arasındaki ilişkileri 15. yüzyıldan itibaren kronolojik olarak değerlendirdi.

Programa din görevlilerinin yanı sıra Büyükelçilik müsteşarları da katılım sağladı.

İki saat süren program, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Londra Din Hizmetleri Müşavirliğinden alınan bilgiye göre önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan programlar ve davet edilecek konuşmacılar şöyle:

Avrupa ve İngiltere’de Din ve Devlet İlişkileri, Prof. Dr. Talip Küçükcan

Anglikan Kilisesi'nin Tarihçesi, Kurumsallaşması ve Yayılması, Doç. Dr. Bilal Baş

Büyük Britanya’daki İslami Akımlar, Dr. Aydın Bayram

İngiltere ve İslamofobi, Doç. Dr. Enes Bayraklı

İngiltere Okullarında Resmi Din Eğitimi, Doç. Dr. Cemil Oruç

İslam Medeniyet Tasavvuru, Prof. Dr. Sadettin Ökten,

Azınlık Fıkhı, Prof. Dr. Mehmet Günay

Editör: Mehmet Çalışkan