Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliği, “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da çok sayıda etkinlik düzenledi.

Kopenhag Din Hizmetleri Müşavirliğince hafta kapsamında gösterilen “Hacivat-Karagöz” oyununu yaklaşık 2 bin öğrenci izledi.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Din Hizmetleri Müşavirliği koordinesinde planlanan gösteriler; Ballerup, Taastrup, Ringsted, Ikast, Aarhus, Fredericia, Odense, Svendborg ve Roskilde olmak üzere toplam 9 camide gerçekleşti.

Sanatçı Mehmet Tahir İkiler tarafından sergilenen gösteriler, “Mevlid-i Nebi Haftası” ana teması olan “Peygamberimiz ve Vefa” temasıyla gerçekleştirildi.

Vefanın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatından örneklerle anlatıldığı gösterilerde; vefanın en çok anne-babaya gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı Hüseyin Gündoğar, gösteriler sebebiyle usta oyuncu İkiler ile organizasyona ev sahipliği yapan cami dernek yönetimlerine teşekkür etti.

Gündoğar, Vakıf bünyesinde oluşturulan sanat merkezinde geleneksel sanatlara yönelik ney, ebru, Osmanlıca ve filografi gibi kurslar açıldığını dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan