Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerin yeniden ibadete açılma sürecini anlatırken, cemaatin camilerden uzun bir süre ayrı kalması ve yeniden camiyle buluşmuş olması nedeniyle şükrünü eda etmek için Türkiye genelinde 1003 müftülüğün 1003 şükür kurbanı keserek fakir fukaraya bu kurban etlerini ikram edeceğini söylemişti.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde kurbanlar kesildi, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de Lefkoşa Din Hizmetleri Müşavirliği, KKTC Din İşleri Başkanlığı ve Hala Sultan Camii Yardımlaşma ve Gençlik Derneği (Hay-Genç Der) iş birliğiyle koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camilerin yeniden cemaatine kavuşması dolayısıyla şükür kurbanları kesildi.

Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken’in yaptığı dua ile kesilen kurbanlar, Hala Sultan Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında cemaate ikram edildi.

Din Hizmetleri Müşaviri Eken, "Güneşin üzerine doğduğu en hayırlı günün seherinde, Rabbimizin verdiği sayısız nimetlere şükrün nişanesi olarak kurbanlarımızı Rabbimize arz eyledik." dedi.

Hala Sultan Camii Yardımlaşma ve Gençlik Derneği Başkanı Sinan Öğünç ise "Dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile toplu ibadete kapanan camilerimizin tekrar ibadete açılması hasebiyle, Rabbimize olan acziyetimizi, şükrümüzü ve kurbiyyetimizi ifa için şükür kurbanları keserek kulluğumuzun gereğini yerine getirmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken,  KKTC Din İşleri Başkan Vekili Fahrettin Öğdü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan