Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), “Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar” sloganıyla yurtiçi ve yurtdışında kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor.

TDV gönüllüleri tarafından oluşturulan İyilik Kervanı bu kez kardeşlik köprüsü kurmak için Kosta Rika’ya uğradı. 

Başkent San Jose’deki ihtiyaç sahibi ailelere yardım dağıtımı gerçekleştiren İyilik Kervanı’na Büyükelçi Fatma Pihava Ünlü de katıldı. 

2021 Yılı Ramazan Ayı faaliyetleri kapsamında dünyanın 75 ülkesine yardım ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, Kosta Rika’daki Müslümanlara da yardım elini uzattı. 

Hayırsever vatandaşların emanetlerinin dağıtımı, düzenlenen bir programla gerçekleştirildi. 

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen yardım dağıtım faaliyeti Türkiye Cumhuriyeti Kosta Rika Büyükelçisi Fatma Pihava Ünlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi

Program, Mezquita de Luz Y Fé (Nur ve İman Mescidi) Başkanı Alaa Owaydeh’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Büyükelçilik yetkililerine minnettarlığını ifade eden Owaydeh; “Biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti sadece Kosta Rika’ya değil dünyadaki bütün Müslümanlara yardım elini uzatıyor. Biz de burada, mescitlerimizin tadilatından halısına kadar Türk halkından destek gördük. Bütün Müslümanlar ve Kosta Rika’daki Müslümanlar adına Türk halkına, Sayın Büyükelçiye ve her anlamdaki desteklerinden dolayı Diyanet İşleri Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ediyorum” dedi. 

Kosta Rika’daki Müslümanlara Ramazan ayında rehberlik yapmak amacıyla görevlendirilen Sinan Cansever ise Anadolu’dan, Trakya’dan, Yunus Emre’nin ve Mevlânâ’nın diyarından selam getirdim diye söze başlayarak, “Pandemi kısıtlamalarından dolayı herkesin eve kapandığı bir dönemde Kosta Rikalı Müslümanlarla bir arada bulunmak, her akşam mescidin lokalinde beraber iftar açmak, teravih namazını eda etmek tarifi imkânsız bir güzellik. Nerede bir dert, el uzatılması gereken bir mazlum varsa tüm imkânlarıyla seferber olarak deva olmaya çalışıyoruz. İslam ümmetinin uzak coğrafyalardaki müntesiplerine de bir emanet bilinciyle sahip çıkma şuurunu her zaman muhafaza ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cansever, Türkiye’ye olan muhabbetlerinden dolayı Kosta Rika halkına teşekkür ederek etti.

Büyükelçi Fatma Pihava Ünlü, Kosta Rika halkının Türk milletine ve devletine olan sevgisine şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan