Dinlere karşı özel ilgisi olan 16 yaşındaki Japonyalı genç iki yıl önce tanıştığı Müslüman arkadaşları vesilesiyle İslamiyeti araştırmaya başladı.

İslam’ın iyilik ve merhamet kavramlarından etkilendiğini dile getiren 16 yaşındaki liseli genç, İslamiyet’i araştırmaya başladığını, Malezyalı, Endonezyalı ve Araplardan oluşan internet ortamında görüştüğü bir arkadaş gurubunun olduğunu ve arkadaşlarının kendisine Müslüman olması yönünde hiçbir baskı yapmadığını söyledi.

Kendisinin de İslam’daki iyilik ve merhamet vasıflarına sahip bir birey olmayı istediğini ifade eden genç, araştırmaları neticesinde Müslüman olmaya karar verdiğini, bunun üzerine Tokyo Camiini görmeye geldiğini, ziyaret turuna katılıp camide vakit geçirdiğini ve kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

16 yaşındaki Japonyalı genç Tokyo Camii’ne Kelime-i Şehadet getirip Müslüman olmak için geldiğiniifade ederek çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

- Tokyo Camii’nde Cuma namazı sonrası ihtida töreni düzenlendi.

İhtida Töreninde Kur’an-ı Kerim okuyan Tokyo Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Muhammet Rıfat Çınar, İslam’ın iman ve ibadet esaslarından bahsettikten sonra lise öğrencisinin İslam ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirdikten sonra yapılan duanın ardından, Diyanet İşleri Başkanlığının Japoncaya tercüme edilmiş olan Kur-an-ı Kerim Meali, İtikat, İbadet, Ahlak ve Hz. Muhammed’in hayatı adlı kitaplar hediye edilerek mühtediye ihtida belgesi takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan