Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da toplumun tüm kesimlerinden destek geliyor.

Kampanyaya yurt dışında yaşayan hayırseverler de destek veriyor.

Bu kapsamda bir destek de İngiltere'nin başkenti Londra’dan geldi.

Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfına vererek Vekaletle Kurban Organizasyonu'na destek oldu.

"2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" hakkında Din Hizmetleri Müşaviri Ensari Yentürk’ten bilgi alan Büyükelçi Yalçın, “İngiltere Türk Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle son derece önemli bir misyon icra ediyor. Geçen yıl pandemi şartlarına rağmen Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle 557 bin 311 hisse kurbanın 74 ülke ve 308 bölgede kesilmiş olduğunu öğrenmekten büyük memnuniyet duydum. Bu vesileyle vatandaşlarımızın teveccühünün her yıl arttığını, dolayısıyla kesilen hisse sayısının da her sene yükseldiğini duymaktan ayrıca memnuniyet duydum. Sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen bu kıymetli organizasyonda emeği geçenleri, tüm gönüllüleri içtenlikle tebrik ediyorum." dedi.

Büyükelçi Yalçın, İngiltere Türk Diyanet Vakfına 3 adet kurban vekaleti verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan