Birleşik Krallık’ta görev yapan din görevlileriyle çevrimiçi toplantıda bir araya gelen Londro Büyükelçisi Ümit Yalçın, toplantıda din görevlileriyle tek tek tanıştıktan sonra şöyle konuştu:

"31 din görevlisi arkadaşımızın her biri, fahri konsolos gibi görev yapıyor. Gerçekten ifa ettiğiniz görev zor, kıymetli ve hassas bir iş. Dolayısıyla sorumluluğunuzun o derece büyük olduğuna inanıyorum. Covid-19 kısıtlamalarının hizmetleri ve mesaileri olumsuz etkilemesine rağmen, bu süreçte din görevlilerimizin çevrimiçi hizmetlerinin yanında etraflarına da yardım ettiğini, moral desteği sağladığını, gıda ve ilaç kampanyaları düzenlediğini biliyorum. Bu sebeple kendilerini samimiyetle takdir ediyorum, teşekkür ediyorum."

Görev esnasında karşılaşılan ihtiyaç ve sorunların karşılıklı istişare ve sağduyu ile giderilmesinin önemine değinen ve henüz ziyaret edemediği cami ve dernekleri ilk fırsatta ziyaret edeceğini dile getiren Büyükelçi Yalçın, Türkiye-İngiltere ilişkilerine dair kapsamlı bilgiler de paylaştı.

Toplantıda Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Özge Demirkurt Atahan, Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Edinburg Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı ve Başkonsolos Yardımcısı Hatice Tuğba İkizler de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan