Müslüman olmak istediğini belirten Japon vatandaşı Toshio Watanabe için Tokyo Camii’nde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Tokyo Cami Din Görevlisi Muhammet Rıfat Çınar öncülüğünde gerçekleştirilen merasimde, Japon vatandaşı Toshio Watanabe Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Din Görevlisi Çınar, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Merasim, Watanabe’nin Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Watanabe’ye "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan Japonca Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye eden Çınar, Tokyo Camii olarak kendisine her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Japonya’da Müslümanların buluşma noktası olan Tokyo Camii'nde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman olan Watanabe, ölüm hadisesini düşünürken dinleri araştırmaya başladığını söyledi.

Hıristiyanlığı incelediğini ve teslis inancına bir anlam veremediğini, Yahudiliği ise sadece belli bir millete mahsus olmasından dolayı benimseyemediğini, yine Şintoizm ve Budizm gibi inanışları ise çok tanrılı olmaları nedeniyle hiçbir zaman kabullenemediğini belirten Watanabe, "İslam dinini incelerken Kur’an-ı Kerim mealini üç defa okuduğunu, İslam’ın evrensel bir din olmasının, bütün insanlığı kuşatmasının, ölüm ve sonrasına ait bilgilerle Allah’a hiçbir aracı olmadan ulaşmanın ve dua edebilmenin kendisini çok etkilediğini ve Müslüman olmaya karar verdiğini" kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan