İşgalci İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkarak aileleri evsiz bıraktı.

El Halil'e bağlı Beyt Ummer beldesinde yaşayan 85 yaşındaki Filistinli Muhammed Salim el-Acluni'nin evi ile yaklaşık 30 kişinin yaşadığı büyük bir konteyner ev, "C bölgesi"nde yer aldığı ve "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle işgalci İsrail askerlerince yıkıldı.

Acluni, işgalci İsrail'in beldeye baskın düzenlediğini ve evinin çevresini kuşattığını söyledi.

Kendi evi ile çocukları ve torunlarının oturduğu konteyner evin de yıkıldığını belirten Acluni, "Evlerimizi 30 defa da yıksalar yine inşa edeceğiz ve topraklarımızda yaşamayı sürdüreceğiz." dedi.

Öte yandan Filistinli aktivist Fuad el-Amur, işgalci İsrail'in El Halil'e bağlı Yatta beldesinde de "C bölgesi"nde yer alan Filistinlilere ait 12 yapının yıkımı için "ihtarname" gönderdiğini aktardı.

Filistin ile işgalciler arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e "güvenliği" işgalci İsrail'e devredilmiş, yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" işgalci İsrail'e bırakılmıştı.

Editör: Mehmet Çalışkan