Belediye Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş katıldı.

Kur’an-ı kerim tilavetinin ardından il müftü vekili Süleyman Eroğlu TDV Yozgat şubesi olarak 2017 yılı il genelinde vekâletle kurban organizasyonunda 374 hisse kurban bağışı  ayrıca internet üzerinden yapılan bağışlarla birlikte 520 hisse kurban bağışına ulaşıldığını ifade etti.

Eroğlu, 2018 yılında ise vekâletle kurban organizasyonunda 1641 hisse kurban ve internet üzerinden yapılan bağışla birlikte 2169 hisse kurban bağışına ulaşıldığını söyleyerek Yozgat’ın nüfusuna oranla, vekâletle kurban bağışı sırasında iller arasında birinci sırada yerini aldığını söyledi.

Eroğlu 2019 yılı vekâletle kurban bağışı hedeflerinin elden 3000, internetle birlikte 3500 olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı müşaviri Hasan Başiş “Vekâletle kurban programlarımızın amacı, kurbanlarını vekaletle kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur, ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmektir.” şeklinde konuştu.

Başiş “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl kurban fiyatlarını yurt içi 890 TL yurtdışı 725 olarak açıklanmıştır ”dedi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş, İl Müftü vekili Süleyman Eroğlu, Eğitim Merkezi Müdürü Muhammed Karakış, İl Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan