Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde aile konusunda çeşitli sunumlar yapıldı.

“Aile olmak ve aile kalmak”

İl Müfüsü Salih Sezik, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Peygamberimiz veda hutbesinde ‘Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir.’ buyurmuştur. Dolayısıyla bu emanete saygılı davranmak herkesin boynunun borcudur. Toplumu dini konularda aydınlatmak ve topluma rehberlik yapmak, sorumluluğu gereğince ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak toplumu aileyle ilgili konularda da bilinçlendirmek, münevver, müreffeh ve sağlam aile yapısını korumak amacıyla herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.” 

"Sürdürülebilir evlilik"

Evliliği sürdürebilmenin önemine vurgu yapan Müftü Sezik, “Evlenmek elbette güzel ama önemli olan evliliği sürdürebilmek, aile olabilmek ve bu yuvanın devamını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı. 

Seminerde İl Müftü Yardımcıları İsmail Karadavut, “Ailede Fıkhi Meseleler”, Süleyman Eroğlu, “Ailede Mahremiyet Bilinci”, Psikolojik Danışman Hüseyin Aktaş, “Çocukluk Döneminde Din ve Değerler Eğitimi”, Sosyal Hizmet Uzmanı Sümeyra Erol ise “Aile ve İletişim” konularında sunumlar yaptı. Seminerin sonunda din görevlileri ve eşlerine katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan