Yozgat Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde Bilal Şahin Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Kur’an-ı hıfzeden kimsenin; "lafz-ı amil yani Fatiha’dan Nas suresine kadar ezberleyen, manayı amil yani  ayetlerin manasını anlayıp hayatına tatbik eden ve hikmeti kamil yani hafızlığın bütün hayatına sirayet ettiği kimse" olması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, hafızların yetiştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Allah’ın kitabını iki şekilde muhafaza ettiğini belirten İl Müftüsü Ali Gülden ise "Kur’an’ı Kerim ilk olarak iki kapak arasında mushafta, ikinci olarak ise hafızların sadırlarında muhafazadadır." dedi.

Muharrem ayı olması münasebetiyle Hz. Hüseyin başta olmak üzere bütün şühedayı da hayırla yad eden İl Müftüsü Gülden, aşuredeki çeşitli yiyeceklerin bir araya gelerek güzel bir lezzet oluşturduğu gibi, insanlığın da tüm farlılıklara rağmen birlik ve beraberlik içinde yaşayacağı bir toplum oluşturabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından hafızlar Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

Sonrasında hafızlığını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Tören İl Müftüsü Gülden'in yaptığı dua ile son buldu.

Törene Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, İl Müftüsü Ali Gülden, Belediye Başkanı Celal Köse, hayırsever iş insanı Bilal Şahin, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan