Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi iş birliğinde yapımı tamamlanan Bişek Köyü Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TDV Yozgat Şubesi ve hayırsever vatandaşların destekleri ile inşaatı sona eren Bişek Kur’an Kursu İl Müftüsü Ali Gülden’in katılımıyla hizmete açıldı.

Cuma Namazının ardından gerçekleştirilen açılışta konuşan Müftü Gülden, "Açılışını yaptığımız binamızın üzerinde, 'Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.' yazıyor. Böyle bir faaliyetin içinde yapılacağı yerin açılışını yapmak da en hayırlı açılışlardan biridir. Kur’an-ı Kerim bizlere Rabbimizin en güzel hediyesidir. Yüce Allah onu, maneviyat eksikliğiyle daralan kalplere şifa, ahlaki değerlerin zaafa uğramasıyla bunalan gönüllere deva, kalplerin kirlerini silmek için cila, ders almak isteyenler için öğüt ve hidayet rehberi olarak göndermiştir.” dedi.

Gülden, "Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) ise Kur’an okuyan ve hükümlerini öğrenenlerin faziletine dikkat çekerek, ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.’ buyurmuşlardır. Bu güzel eserin yapımında emeği olan herkese teşekkür ederim. Rabbim sizlerden razı olsun." şeklinde konuştu.

Kur’an kursu İl Müftüsü Ali Gülden’in yaptığı dua ile hizmete açıldı.

Açılış programına Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, İl Genel Meclisi Başkanı İskender Nazlı, siyasi parti temsilcileri, Bişek Köyü Muhtarı Eşref Ermiş ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan