Yozgat Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen personel toplantısına Yozgat Valisi Kadir Çakır katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Salih Sezik: “Şüphesiz bizlerin asli görevi minber ve mihraptır. Milletimizin evlatlarına Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim'i öğretme görevidir. Öncelikle kalbimizi ve ruhumuzu bu vazifeye hazır hale getirmeliyiz. Sokak sokak, ev ev, kapı kapı dolaşarak milletimize yüce dinimizin rahmetini taşımak görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Din görevlilerine hitaben bir konuşma yapan Yozgat Valisi Kadir Çakır ise şunları söyledi:

“Bizim dinimizde ruhbanlık yok, ilmiye sınıfı vardır. Ben de sizleri ilmiye sınıfı olarak görüyorum. Sizlerin görevi sadece namaz kıldırmak ve Kur’an öğretmek değil sizler toplumla iç içe yaşıyorsunuz, yaşadığınız alanda ihtiyaç sahibi fakr u zaruret içerisinde olan varsa bunlardan hepimiz mesulüz. Kötü alışkanlık sahibi bir genç varsa bundan da hepimiz sorumluyuz.

Değerli hocalarımız arzu ediyoruz ki sizlerle her zaman iletişim içinde olalım. Görevlerimizi samimi ve gönülden yapalım.”

Toplantının ardından 2018 Ramazan ayında teravih namazını hatimle kıldıran görevlilere Vali Kadir Çakır tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan belgeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan