Yozgat İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik "Merkez Taşra Buluşması" düzenledi.

Buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk ile Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Bilal Şahin Kültür ve Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda din görevlilerine hitap eden Strateji Geliştirme Başkanı Türk, “Toplumun birlik, beraberlik, barış ve huzuruna katkıda bulunmak, Kur’an ve sünnet temelinde İslam’ın bir bütün olarak doğru anlaşılmasına katkı sağlamak, sahih dini bilginin üretiminde ve paylaşımında etkin rol almak, din hizmetlerini ve yaygın din eğitimini yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini artırmak ve kurumsal kapasite ve yetkinliği geliştirmek üzere beş temel stratejimiz var. Toplumu din konusunda aydınlatma görevimizden başka dini istismar eden örgütlerin panzehrinin Kur’an ve sünnete dayalı doğru dini bilgi olduğu gerçeğinden hareketle, yeni stratejik planımızın 2. amacına ‘Kur’an ve sünnet temelinde İslam’ın bir bütün olarak doğru anlaşılmasına katkı sağlamak’ maddesi konulmuştur. Diğer yandan dünyevileşme problemi, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıkların toplumu tehdit ettiği, terör örgütlerinin dini istismar ederek taraftar bulmaya çalıştığı günümüzde, dinin insanları manevi açıdan tedavi edici yönüne daha çok ihtiyaç duyulduğu hususu, paydaş analizinde ortaya çıkan önemli bir sonuçtur.” dedi.

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden ise “Aslında tüm çabamız; Müslüman olma, Müslüman kalma ve Müslüman olarak Rabbimize dönme çabasıdır. Önce kendi nefsimize, daha sonra bizi bu kurumda istihdam edip görev veren devletimize karşı sorumluyuz.” diye konuştu.

Ayrıca Strateji Geliştirme Başkanı Türk ile Satın Alma Daire Başkanı Aydın, ilçe müftüleri ve gençlik koordinatörleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Editör: Mehmet Çalışkan