Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlum Suriye halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfının; "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na bir destek de Saraykent İlçe Müftülüğünden geldi.

Saraykent İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfının Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik yürüttüğü "İyilik Konutları" projesine konut bağışında bulundular.

Din görevlilerinin aralarında topladıkları yardımla bir konutun yapımını üstlendiklerini belirten İlçe Müftüsü Yasin Baykal, "İçişleri Bakanlığımızın himayesinde Türkiye Diyanet Vakfımızın başlatmış olduğu kampanya kapsamında Saraykent din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri, aralarında topladıkları yardımla bir konutun yapımını üstlendiler. Saraykentli hayırseverlerin ve cami cemaatinin de desteğiyle ayrıca 1 konut bağışında daha bulunuldu. Müftülük olarak bu projeye toplamda 2 adet konutla destek olmanın sevincini yaşıyoruz. Fedakarlık gösteren din görevlilerimize ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum, Allah yardımlarını kabul eylesin." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının Suriye’de yetim ve engelli aileler başta olmak üzere savaş mağduru ailelerin hayat standartlarını iyileştirmeyi amaçladığını belirten Müftü Baykal, "Suriye'de bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlar yaşam mücadelesi vermekte ve biz bu duruma seyirci kalamayız. Savaşın son bulması ve bir an önce evsiz ve yurtsuz kalan Suriyeli kardeşlerimizin memleketlerine dönebilmesi için dua ediyoruz." şeklinde konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan