Yozgat İl Müftülüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören polis adaylarına yönelik konferans düzenledi.

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner konuşmacı olarak katıldı.

Emanet bilincine vurgu yapan Uzuner, "Emanet, emniyet ve güven içinde olmak anlamına gelir. İhanet sözünün zıddıdır. Ayrıca bir kişiye geçici olarak bırakılan şeye de emanet denir. Kısaca, insanın sorumluluk alanına giren her şey bir emanettir. Emin kişi olmak, mümin ve müslüman olmak da aynı şeylerin bir diğer ifadesidir. Peygamberlerin beş özelliğinden birinin 'emanet' olması emanetin önemini ifade etmektedir. Bu da, peygamberlerin her yönü ile güvenilir kişi olduklarını ifade eder." dedi.

İslam'da emanet kavramının iman eş olduğunu belirten Uzuner, "Allah en güzel şekilde yarattığı insana emaneti yüklemiş ve yeryüzündeki halifesi ilan ederek dünyayı imar ve inşa ile görevlendirmiştir. Allah’ın elçileri ve onlara tabi olanlar müstesna, bunlar dışındaki herkes, bu sorumluluklarını ihmal edip cüz’i iradelerini istismar ederek emanetten yüz çevirmişler hatta ihanet etmişlerdir. Günümüz dünyasının en temel sorunu emanete riayet etmeme sorunudur." değerlendirmesinde bulundu.

Emanet-Mümin ilişkisini örneklerle açıklayan Uzuner, Emniyet teşkilatının da bu ismi taşıyor olmasının önemine değinerek Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami ve Kur’an kurslarında tüm emniyet mensuplarına dua edildiğini söyledi.

Program, polis adaylarının sorularını cevaplanması ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan