Yozgat'ın Boğazlıyan İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Türkiye Diyanet Vakfı Boğazlıyan Şubesi tarafından yaptırılan 4-6 yaş Kur'an kursu, imam evi ve öğrenci evi binalarının ruhsat ve tapu tescil belgelerini teslim aldı.

4-6 yaş Kur'an kursu binasının teslim alınması amacıyla düzenlenen törende konuşan Müftü Güler, "İlçemizin böyle bir kursa ihtiyacı vardı. Boğazlıyan halkımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, binamızın hayırlı hizmetlerde kullanılmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum." dedi. 

Dört katlı ve sekiz daireden oluşan Kur'an kursunun inşasında katkıları bulunan Boğazlıyanlı hayırseverlere teşekkür eden İlçe Müftüsü Mehmet Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Binamızın hayırlı hizmetlerde kullanılmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Yakın bir zamanda faaliyete geçecek kursta, minik yavrularımıza Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretilecek. Çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecek. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam'ın temel prensiplerini ve bir Müslüman'ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. Bu yavrularımızın dinine, diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum." 

İHA

Editör: Mehmet Çalışkan