Sarıkaya İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Sarıkaya Şubesi işbirliğinde başlatılan “Askıda Kitap, Kitaplar Askıda Kalmasın” projesinin tanıtım programı düzenlendi.

Proje tanıtım toplantısında konuşan İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, ‘‘Belki de ülkemizde bir ilk olarak bedava kitap standımız yaklaşık üç yıldır Diyanet Yayınları satış noktamızın bünyesinde halkımıza arz edilmekteydi. Bu kampanyamızla bir kez daha okumanın önemine dikkat çekmiş, kitapla okuyucusunun önündeki engelleri kaldırmış ve raflarda tozlanmaya terk edilmiş çok kıymetli eserleri istifadeye sunmuş olacağız. Ayrıca bu tür kampanyalarla yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlı tutarak beyinleri gıdasız bırakmamış olacağız.’’ dedi.

Projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Dr. Kandemir, bedava kitap standının yıl boyu Sarıkaya Müftülüğüne bağlı Diyanet yayınları satış noktası bünyesinde devam edeceğini belirtti.

Öte yandan Çayıralan İlçe Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileriyle buluşma ve kaynaşma piknik programı düzenlendi.

Çayıralan Müftülüğü tarafından düzenlenen piknik programında din görevlileriyle bir araya gelen Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, din görevlilerinin haftasını tebrik ederek her daim birlik ve beraberlik temennisinde bulundu.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen piknik programına, Sarıkaya Kaymakamı Selami Işık, Çayıralan Kaymakamı Mahmut Fazıl Yıldız İl Müftüsü Salih Sezik, Emekli Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Akif Karabulut, Sarıkaya Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, Çayıralan Müftüsü Şaban Çakır, İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Emekli Din Gönüllüleri ve daire personelleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan