Yozgat İl Müftülüğü, “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik “Cami-Engelli Buluşması” düzenledi.

Burada katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Ali Gülden, şunları kaydetti:

“Hepimiz imtihana tabi tutulup denendiğimiz bir hayatı yaşıyoruz. Allah kime hangi nimetleri vermiş ise o nimetleri nasıl kullandığından hesaba çekecektir. Allah katında insanların değeri, fiziki yapısı, rengi, ırkı, cinsiyetiyle değil imanı, ihlası, takvası ve ameli nispetindedir. Fiziken engelli olmanın bir eksiklik değil Allah’ın takdirine rıza gösterip sabredebilmesi durumunda ebedi nimetlere ulaşmada bir nimet olduğu görülecektir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de engelli olmak fiziken değil manen engelli olmak şeklinde yer bulur. Gözü olup da gerçeği görmeyenler ama, kulağı işitip de hakka kapılı olanlar sağır, kalbi olup da akıl etmeyenler akılsızlar olarak eleştirilir. Fiziki engelliler için ise Nur Suresi 61. ayette zorluk olmadığı, onlar için sorumluluk alanlarının kolaylaştırıldığı ifade edilir. Abese Suresi’nde ise Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şahsında ümmete, engellilere öncelikli bir tutum ve tavır geliştirilmesi tavsiye edilir.”

Programda ayrıca İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Mehmet Taşçı, engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Meryem Aksu’nun işaret dili çevirisi yaptığı programda engellilerin talep ve beklentileri de dinlendi.

Program namaz ve duanın ardından İl Müftülüğünce yapılan ikramlarla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan