Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi İl Jandarma Komutanlığı yerleşkesi içerisine sivil bir kurum tarafından gerçekleştirilen ilk camiyi yaptı. Resmi açılışı henüz yapılmayan 400 kişi kapasiteli camide ilk Cuma Namazı'nı İl Müftüsü Salih Sezik kıldırdı. 

Henüz resmi açılışı yapılmayan ve ilk defa kışla içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan cami, askeri personelin kolay bir şekilde ibadet etmesine imkan sağlıyor. 

2017 Yılında Temeli Atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından 2017 yılı Ocak ayında temeli atılan ve yapımı biten 400 kişi kapasiteli Jandarma Şehitler Camii'nde ibadete açık.

Müftü Sezik, Türkiye’de ilk defa Jandarma yerleşkesi içerisinde minaresiyle birlikte yapılan Jandarma Şehitler Camii’nin yapımında katkılarını esirgemeyen Yozgatlı hayırseverlere ve Türkiye Diyanet Vakfı çalışanlarına teşekkür ederek gerçekleşen projenin önemine vurgu yaptı.

Askerlerimizin İbadet Sıkıntısı Ortadan Kalktı

İl Müftüsü Salih Sezik, "Jandarma Şehitler Camii bizim için çok önemli bir proje. Camimizin yapımına 2017 yılının Ocak ayında başladık ve kısa süre önce ibadet edilebilir hale getirdik. 400 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camimizde askeri personelimizin ibadet sıkıntısını ortadan kaldırmış olduk. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Projenin maliyeti Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından karşılandı. " ifadelerini kullandı. 

Limra Taşı İle Kaplandı

Toplam inşaat alanının 450 metrekare, cami kapasitesi alanının ise 250 metrekare olduğunu kaydeden Müftü Sezik, Cami dışının da Limra taşı ile kaplandığını kaydetti. Caminin çevre düzenlemesinin ise İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını ifade eden Sezik, "Camimizin yapımında askeri personelimiz de bizlerden katkılarını eksik etmedi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Güzel bir projeyi daha tamamlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan