İl Müftülüğünce Yozgat Ayşe Ilıcak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından İl Müftüsü Salih Sezik öğrencilere “Karakter Eğitimi” başlıklı seminer verdi.

İl Müftüsü Sezik, şunları kaydetti:

“Allah Resulü (s.a.s) neşeyi ve huzuru Rabbine kullukta bulan gencin ideal bir genç olduğunu bildirmiş, iffetini koruyan ve gönlü mescitlere bağlı olan gencin ise mahşer günü Allah’ın arşının gölgesinde gölgeleneceğini müjdelemiştir. Zira gençlik; hayallerin, heyecanın, merak ve arayışın en yoğun olduğu dönemdir. Ömrün en verimli ve değerli çağıdır. Dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmanın, yorulmaksızın çalışarak iyiliği çoğaltmanın zamanıdır. Bu sebeple mümin, gençliğini nerede ve nasıl harcadığından sorguya çekileceği bilinciyle hareket etmeli ve bu nimetin kıymetini bilmelidir. 

Musab bin Umeyr günümüz gençlerine model ve örnek bir şahsiyettir. Gençlerimiz onu kendilerine örnek almalıdır. Gençlerimiz makam ve mal esaretinden uzaklaşmalı; takvada, hayâda ve tebliğde birer Musab olmalıdır. Camiler sadece belli bir yaşın üzerinde vatandaşlarımızın gidip ibadet ettikleri bir mekân değil.  Camileri çocukların, gençlerin, kadınların, toplumun her kesiminin aynı zamanda gidip muhabbet edebildikleri, kaynaşabildikleri, ruhen ve manen kendilerini geliştirebildikleri mekâna dönüştürmek istiyoruz. Bu yıl cami ve gençlik buluşması ile asıl amacımız, camileri gençliğin anlam arayışına cevap veren mekânlara dönüştürmektir.”

Editör: Mehmet Çalışkan