Yozgat İl Müftülüğü, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da devam etmekte olan “Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla, “Kurban Vekâletinle Bir Yetime Dokun” başlığıyla basın toplantısı düzenledi.

Yozgat İl Müftülüğünce organize edilen basın toplantısında, İl Müftüsü Salih Sezik basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Müftü Sezik, İl Müftülüğünce 2018 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler paylaşarak başladığı toplantıda, Türkiye Diyanet Vakfının vekâlet yolu ile kurban kesim organizasyonu hakkında da bilgi verdi.

“Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesine yapılan vekâletle kurban bağışına İl Müftülüğü olarak önem verdiklerini belirten Sezik, 2018 yılında 2 bin 500 hisse kurban sayısına ulaştıklarını, bu yıl ise hedeflerinin 3 bin kurbanı geçmek olduğunu söyleyerek vatandaşları kurban bağışına davet etti.

İl Müftüsü Sezik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TDV Yozgat Şubesi olarak 2018 yılında İl genelinde yürütülen kurban organizasyonunda bin 541 hisse kurban bağışı bizzat elden alınmıştır. Ayrıca internet üzerinden yapılan bağışlarla birlikte 2 bin 500 hisse kurban sayısına ulaşılmıştır. 2019 Yılı Kurban Organizasyonu çalışmaları ise çok daha yoğun katılımla devam etmektedir. Yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL hisse bedeli ile bağışlar kabul edilmektedir. Çapanoğlu Camii ve PTT önündeki stantlarımızdan, Yozgat İl Müftülüğümüzden, camilerimizden, TDV Yozgat Şubesinden, ilçe müftülüklerinden bağışlar kabul edilmektedir.”

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, toplantının ardından basın mensuplarına çeşitli hediyeler takdim ederek, onlarla birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesini ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan