Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yozgat Şubesi koordinesinde "Soğuk Üşütür, İyilik Isıtır" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında ilçe müftülükleri, TDV şubeleri ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 4 tır insani yardım malzemesi, dualarla İdlib’e uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, “Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'de Müminlerin kardeş olduğunu yine inananların iyilikte yardımlaşmasını, kötülükte ise yardımlaşmamasını emretmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ise ‘Şarktaki mümin garptaki müminin, garptaki mümin şarktaki müminin acısını hissetmiyorsa gerçek manada imanın tadına eremez’ buyurmuştur. Bu şiarla sınır komşumuz Suriye'de, savaş sonrası sınırlarımızda çadırda yaşamak zorunda kalan kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebze olsun katkı sunmak üzere başlattığımız kampanyamıza ilimizin her bir köşesinden destek sağlandı. Ve bugün 4 tır yardımı çadır bölgesine uğurluyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile yardım tırları Suriye'ye doğru yola çıktı.

Törene Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, Diyanet İşleri Başkanlığı Satın Alma Daire Başkanı Mehmet Aydın, kurum amirleri, ilçe müftüleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan